Гифтмания бг
cart9 0 Количка
3 Акаунт
Контакти
4 Информация

Сребърен медальон „Свети Мина“

Сребърен медал с лика на Свети Мина - покровител на семейството. Метал: сребро. Проба: 999/1000. Тегло:8 г. Размери: 24 мм. Към сребърната монета е добавен обков, с помощта на който може да се използва като медальон

90,00 лв.
С вкл. данък
Количество
В наличност

24-52

Giftmania.bg Ви предлага стойностен и тематичен подарък за имен ден - 11 нември, когато празнуват всички с имената Виктор, Виктория, Минчо и Минка.

Свети Мина е бил войник в Египет и изповядвал християнската вяра. По това време в Рим царували Диоклециан и Максимиан, които преследвали с жестокост всички християни, които не се покланят на идолите. Мина губи живота си през 296 година, тъй като ревностно отстоявал и защитавал христовата вяра. Името му означава „месечина, луна“.

Хората, които са се молели пред иконата на Свети Мина или в негов манастир твърдят, че той прави чудеса. Стотици са жените, които ходят там и се молят на Свети великомъченик Мина да заченат, а след това се връщат в манастира му да кръщават децата си, казвайки: „Това е чудо!”.

Известен чудотворец, Свети Мина е покровител и на сираците и бездомните, на всички народни лечители, знахари, войни, както и на хората, поели на дълъг път. Св. Мина закриля и жените, затова на този ден те се молят пред иконата на светеца за рожба, здраве на децата си, за радост и благополучие на дома. Свети Мина е покровител на семейството и неговото благоденствие.

Конкретни референции

Все още няма отзиви от клиенти.

Количка

Количката е празна

Търси

Може да поставите популярни тагове тук:

Акаунт

Нямате акаунт?
Създайте тук